Hantera kundservice på Instagram

Med Kundo hanterar ni enkelt er kundservice på Instagram. Ni ser allt som skrivs till er som kommentarer och direktmeddelanden direkt i Kundo.

  • Hantera inkommande frågor från Instagram
  • Inga personliga Instagram-konton behövs
  • Se allt som skrivs till er på ett och samma ställe

Enklare kundservice på Instagram

Svårt att hålla koll på allt som skrivs till er på Instagram? Inte med Kundo, här samlas allt på ett och samma ställe! Inte nog med det, allt sker i realtid! 

 
 

En inloggning, flera kontaktvägar!

Flytta hanteringen av frågor på Instagram till ett verktyg där er kundservice finns. I Kundo samlar ni mail, chatt, forum, FAQs och sociala medier.

Inga personliga konton behövs

Med Kundo behöver ni inte koppla ihop privata konton på Instagram för att svara i ert företags namn. Ni bestämmer själva vilka medarbetare som kan svara direkt i Kundo.

 

Mer än en plattform

Vi vet att det krävs mer än en bra plattform för att skapa effektiv kundservice som leder till nöjda kunder. Därför har vi utvecklat vårt erbjudande till att  inkludera allt som behövs för att hjälpa er att lyckas!

 

Personlig service

För att ni ska få ut maximalt värde av Kundo tilldelas ni en egen Success Manager som hjälper er att lyckas! Utöver hjälp vid uppstart och utbildning av hela ert team finns er Success Manager alltid tillgänglig för att svara på era frågor.

Läs mer om vår service
Kurser

Som komplement till vår produkt anordnar vi tillsammans med våra samarbetspartners kurser i hur ni bäst möter kunden i de digitala kanalerna. Vi har exempelvis kurser för kundservice i chatt och sociala medier.

Läs mer om våra kurser
Expertis

Vilka är de senaste rönen och trenderna i branschen? Hur arbetar andra? Vi på Kundo jobbar hela tiden hårt för att hjälpa er att ta del av allt spännande som händer i kundservicebranschen. Vi ger er råd, kunskap och inspiration.

Läs mer om vår expertis