1 MIN LÄSNING

Arla minskade inkommande ärenden med 65 procent

 
2017-11-30 Adam Svensson
 
 

"Vårt mål var att minska antal ärenden med 25 procent. Att vi nästan direkt minskade med 65 procent är fantastiskt!"

Bara några veckor efter att Arla lanserat sitt forum från såg man en minskning av antal ärenden med hela 65 procent. Christina Bröthlin på Arla berättar om hur deras forum i dag blivit en viktig del i den dagliga konsumentkontakten.

- Ett problem för oss, som jag tror många kan känna igen sig i är att vi la väldigt mycket tid på att svara på samma frågor om och om igen, säger Christina Bröthlin.

Med över 800 inkommande mail i månaden bestämde sig Arla för att leta efter en lösning skulle göra det enklare för konsumenterna att själva hitta svar på vanliga frågor och på så vis effektivisera sin kundservice.

"Vi hörde talas om Kundo på ett event, och efter första mötet så gick det väldigt fort tills att forumet var på plats."

Med ett tydligt mål att göra det enklare för konsumenten att hitta svar på sina frågor och minska antalet ärenden som behövde besvaras lanserade man därför Kundo Forum i september 2016.

- Nästan omgående efter lanseringen såg vi tydligt på besöksstatistiken att vanliga frågor och svar fick mycket visningar. Ännu tydligare var resultatet på antalet inkommande ärende som direkt hade minskat med hela 65 procent(!)

Med forumet på plats kunde Arla snabbt halvera antalet personer som svarar på inkommande frågor från fyra till två personer.

– Forumet blev snabbt väldigt populärt internt, inte minst eftersom det frigjorde mycket tid, fortsätter Christina. Resurserna vi sparar lägger vi på andra kvalitativa projekt inom kundservice.

Förutom att göra det enklare för konsumenten att snabbt få svar på sina frågor så har man även sett ett stort värde i att göra frågor och svar tillgängliga för alla medarbetare. I dag används forumet som en del i processen att lära upp ny medarbetare om Arla och deras produkter.

Vi uppskattar att Kundo inte nöjer sig med att vara en leverantör. Vi känner verkligen att det är en partner som bryr sig och om hur det går för oss och som låter oss kunder vara med och påverka produkternas framtida utveckling, avslutar Christina.

Besök Arlas forum här.


Vill du veta hur Kundos produkter kan hjälpa ditt företag?

Boka en gratis demo med någon av våra våra trevliga kollegor här!

 
 
 
2017-11-30 Adam Svensson
 
 
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter kring kundservice!