3 MIN LÄSNING

Möt Christine, Customer Success Manager på Kundo

2021-04-19 Björn Lilja
 
 

I serien “Vi på Kundo” möter vi några av våra engagerade medarbetare från olika team. Här berättar Christine Petersson-Öberg om sitt arbete som Customer Success Manager på Kundo.

Hej Christine! Berätta, vad gör en Customer Success Manager på Kundo?

– Som Customer Success Managers hjälper jag mina kunder att komma igång med Kundo. Vårt team säkerställer att kunden får en smidig start tillsammans med oss och i deras nyinköpta verktyg. Sedan följer och stöttar vi kunden löpande för att säkerställa att de hela tiden får ut maximalt värde av vår produkt.

– Rollen som Success Manager innefattar även att hålla utbildningar för de som ska arbeta i verktyget. Det medför en större förståelse för kunden när vi både har kontakt med den som köpte in Kundo och de som ska arbeta i verktyget. Man kan säga att min roll är att ha en 360-vy på kundens behov och användning av Kundo.

Vad är det roligaste med att jobba som Customer Success Manager?

– Det absolut bästa är mötet med våra kunder där de släpper in oss i deras arbetsdag och delar utmaningar och framgångsfaktorer från deras organisation. Och att sedan få hjälpa dem bygga upp rutiner, följa deras utveckling och se hur de når fantastiska resultat. Det är så härligt att få höra hur en kund äntligen fått siffror och insikter från sin kundservice att presentera för ledningsgruppen och synliggöra det dagliga arbetet som tidigare varit så svårt att visa upp.

– Extra kul känns det också att man har långvariga relationer med sina kunder och får följa med på deras resa!

Christine_Petersson-ÖbergChristine Petersson-Öberg, Customer Success Manager

Vad är mest utmanande med ditt arbete?

– Ofta är det att försöka lösa viktiga tvärfunktionella samarbeten i kundens organisation, kopplade just till deras kundbemötande. Ibland krävs det flera avdelningar för att kunna svara på en fråga och det är inte säkert att alla har tid och fokus där. Då kan vi fastna lite, men man får aldrig ge upp utan fortsätta bjuda in alla som bör vara med för att presentera ett förslag framåt på ett arbetssätt för att kunna involvera flera avdelningar i Kundo. Vi vet ju att det i slutändan ger det bästa resultatet och kundbemötandet!

Finns det någon eller några kunder som inspirerat dig särskilt mycket på senaste tiden? Varför?

– Det är många! Ingen har missat att året 2020 har varit speciellt på flera sätt och det fortsätter så nu under 2021. Receptioner kan inte längre besökas, näthandeln har ökat, fackförbunden har ett otroligt tryck. Coronaviruset har vänt upp och ner på arbetsvardagen för de flesta då många av våra kunder har ställt om helt till hemarbete. Det medförde att många behövde anpassa sig snabbt för inte tumma på tillgänglighet och kundnöjdhet. Ibland kan jag också bli helt paff när jag ser hur mycket min kund haft att jobba med och ändå har helt fantastiska svarstider!

Som Customer Success Manager på Kundo, vad är framgångsfaktorerna för att göra en kund riktigt nöjd enligt din erfarenhet?

– Att förstå kundens målsättning och behov och att anpassa kommunikation och arbetssätt utifrån det. Att kunna vara flexibel. Jag försöker jobba skräddarsytt och tillsammans med kunden för att kunden ska nå sina uppsatta mål. Sen är det alltid trevligt för alla inblandade med glada och roliga möten tillsammans mot målet för lite pepp på vägen!

Om en kund trots allt är missnöjd, hur arbetar du då?

– Det viktigaste för mig är att verkligen förstå vad det är kunden är missnöjd med, så jag ställer många frågor så att jag är säker på att inga missförstånd kan ske och att även förstå vad som behövs för att alla ska bli glada igen. Det är viktigt för oss att ta kundens feedback på allvar och föra det vidare hos oss internt så rätt personer är delaktiga i arbetet för att göra kunden nöjd igen. Ett lösningsorienterat mindset lyser igenom till kunden och hjälper i nästan alla situationer!

Finns det någon modul eller en funktion i Kundo som du särskilt vill tipsa våra kunder om?

– Be om hjälp-funktionen! Den är så himla bra! Här kan man be en annan avdelning/kollega som inte arbetar i Kundo om hjälp, och samla all dialog kring frågan i dashboarden. Det blir inte lika personbundet när man jobbar så. Folk kan bli sjuka eller man kan hjälpas åt att plocka upp tråden då alla i Kundo ser att vi väntar svar och vem som helst kan sedan plocka upp ärendet och hjälpa kunden vidare när interna svaret kommer in i Kundo.

Avslutningsvis, vad är det roligaste med att arbeta med kundservice?

– Människorna, helt klart! Varenda en jag träffar inom kundservice har det där lilla extra och är så otroligt serviceminded. Det är imponerande!

 
 
 
2021-04-19 Björn Lilja
 
 
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för tips, inspiration och nyheter kring kundservice!