Dela upp era chattflöden i first och second line

Gustav Tranback

Gustav Tranback

Genom att dela upp er kundservice i det som brukar kallas first och second line support kan ni lättare och mer effektivt besvara såväl enklare som mer komplexa frågor. Med ny funktionalitet har vi nu möjliggjort det här arbetssättet i Kundo Chat!

Flera kundserviceorganisationer har delat upp sin supportfunktion i det som kallas first och second line. Tanken är att de som sitter i first line ska kunna besvara enklare frågor och det är först när mer komplexa eller nischade frågor kommer in som kunderna skickas vidare till second line. Ett vanligt exempel är att de som är experter på ett specifikt område sitter i second line support för just det området. Då får de bara frågor när en person i first line väljer att skicka vidare ärendet. De som är experter behöver alltså bara ta emot ärenden som rör deras område.

I Kundo Chat kan du nu enkelt dela upp dina chattflöden

Med first och second line-funktionen i Kundo Chat kan ni nu ha ett chattflöde för alla inkommande chattar (first line) och sedan ett eller flera chattflöden endast avsedda för en viss typ av frågor (second line). Med den nya funktionen i Kundo Chat går det nu som redaktör att välja vilket eller vilka chattflöden man vill vara tillgänglig i. Du skulle till exempel kunna välja att enbart vara aktiv i ett second line chattflöde för att helt och hållet undvika frågor som rör något annat än ditt expertisområde. Därmed frigörs tiden för de som har svaren på de mer komplexa frågorna samtidigt som de i first line kan fokusera på att besvara de lite enklare och rutinmässiga frågorna. Med andra ord, en mer effektiv kundservice!

Läs mer om funktionen här!

Vill du veta mer om Kundo Chat? Klicka här!

New call-to-action