Intervju med Björn och Rasmus om vd-bytet på Kundo

Gustav Tranback

Gustav Tranback

Som en av grundarna har Björn Lilja sedan många år varit företagets vd. Nu, snart 10 år senare, har det blivit dags för ett nytillskott på positionen. Från och med september 2019 börjar Rasmus Kjellman som ny vd på Kundo. Vi satte oss ner med Rasmus och Björn för att höra vad som händer framöver och hur Björns roll i företaget nu kommer att utvecklas.

Ända sedan Kundo grundades har nöjda kunder varit ett av de allra viktigaste målen. I takt med att företaget vuxit och utvecklats allt snabbare väcktes tanken på att en utveckling av vissa roller skulle gynna företaget. Vår nuvarande vd Björn vill därför framöver kunna fokusera ännu mer på sin passion, Kundos erbjudande och relationen till våra kunder.

– Strategiska frågor och riktigt nöjda kunder är det jag brinner allra mest för. Jag tror också det är viktigt att som entreprenör i alla faser ställa sig frågan var den där speciella glöden gör allra mest nytta, säger Björn.

– Mer konkret så ser jag många möjligheter och områden där jag vill fokusera ännu mer än vad jag kunnat tidigare. Jag ser stor potential i att fortsätta utveckla vårt bredare erbjudande, bland annat med ännu fler värdefulla kurser för våra kunder. Till exempel så lanserar vi redan i oktober en ny utbildning där vi behandlar ämnet kundservice i sociala medier. Vi får också snabbt fler kollegor i Norge och jag vill därför kunna tillbringa mer tid i Oslo än vad jag haft möjlighet till tidigare. Både för att stötta vårt team där och säkerställa vår kultur och våra värderingar, fortsätter Björn.

Ny vd med erfarenhet i samklang med Kundos företagskultur

För att Kundo ska fortsätta växa och för att Björn ska kunna fokusera på kunderbjudandet blev rekryteringen av en ny vd det självklara steget. Valet föll på Rasmus Kjellman som senast kommer från IT-konsultbolaget Dynabyte.

– Jag har varit med och byggt upp Dynabyte och arbetat i flera roller på bolaget. Jag började som konsult, efter det axlade jag rollerna som säljchef och affärsområdesansvarig och nu de senaste åren som vd. I det arbetet har ledarskap, affärsutveckling och nytänkande företagskultur varit väldigt viktiga delar. För mig har transparens mot såväl kunder som inom organisationen varit centralt, vilket också är något som rimmar väldigt bra med vad Kundo står för, säger Rasmus Kjellman.

– Jag har haft ögonen på Kundo under flera år och imponerats av såväl produkterna som bolagets utveckling. Att nu få vara del av bolagets resa känns oerhört spännande, fortsätter Rasmus Kjellman.

Både Björn och Rasmus ser fram emot en nära relation med Kundos kunder.

– Genom att förändra min roll kommer jag ha tid för en ännu närmare relation till våra kunder. Det är något jag ser väldigt mycket fram emot, säger Björn.

– Och jag ser verkligen fram emot att få lära känna våra kunder och träffa så många jag hinner med, fyller Rasmus i.

Fortsatt tillväxt med ambitionen att ge sig in i fler nordiska länder

Efter att tidigare i år ha öppnat kontor i Norge ser både Björn och Rasmus potentialen i att dra lärdomar från den lanseringen för att framöver lansera i fler länder. De är också överens om att Kundo går en ljus framtid till mötes och att de tillsammans med resten av bolaget har alla förutsättningar för att fortsätta växa.

– Vi expanderar nu i fler nordiska länder och fortsätter att lansera nya produkter. I och med detta är Rasmus ett perfekt tillskott för att vi ska kunna fokusera lika mycket på både tillväxt och kundupplevelse, säger Björn.

– Kundo har skapat en fin organisation med ett fantastiskt team. Nu fortsätter vi utveckla den starka och unika kulturen som finns i företaget och ökar tillväxten. Kundo utvecklas snabbt och verkar på en stor marknad. Det finns en enorm potential, avslutar Rasmus.

New call-to-action