Kundo förstärker styrelsen med ny ordförande

Gustav Tranback

Gustav Tranback

Som ytterligare ett steg i Kundos pågående tillväxtresa fortsätter bolaget att stärka upp sin styrelse. Nu tillsätter Kundo Fredrik Rönnlund som ny styrelseordförande. Fredriks gedigna erfarenhet från tech-branschen och internationell expansion ger Kundo värdefulla resurser när 2021 dragit igång.  

Som vi tidigare berättat befinner sig Kundo på en stark tillväxtresa. Efter att ha tillsatt en ny vd och tagit in nytt kapital växlade bolaget upp för ett expansivt 2020. Trots att 2020 blev något helt annat än vad någon hade kunnat förutse så kan Kundo summera ett år med god tillväxt och stark kämparglöd i organisationen. Med ett nytt år framför oss planerar vi nu att öka tillväxten ytterligare och i samband med det tillsätter Kundo en ny styrelseordförande.

– Jag är väldigt imponerad över Kundos tillväxt, produkt och team. Kundo har utvecklat en produkt som digitaliserar kundservice på ett mycket effektivt och kundvänligt sätt. Men Kundos produkt lyckas också skapa mervärde som andra lösningar inte lyckas med t.ex. via AI som klassificerar kundkommunikationen, säger Fredrik Rönnlund.

Med erfarenhet från att ha byggt upp det finska, och därefter internationella, tech-bolaget Vaadins go-to-market och uppbyggandet av Leadoo Marketing Technologies samt erfarenheten från styrelsearbete i bland annat Miradore och Bonalive Biomaterials är Fredrik mycket väl lämpad för att leda Kundos styrelsearbete framåt. Under 2020 tilldelades även Fredrik utmärkelsen årets unga styrelsemedlem i Finland.

– Målet med allt styrelsearbete är att hjälpa ledningen uppnå resultat och skapa mervärde för kunden. Kombinationen av styrelsens gedigna erfarenhet inom B2B SaaS och ledningens expertis inom digitalisering av kundservice gör det nästan omöjligt att misslyckas på vår gemensamma resa. Ett starkt team är A och O för att lyckas och det har vi verkligen, säger Fredrik Rönnlund.

Nya marknader

Under 2021 fortsätter Kundo sin nordiska expansion. Med Fredrik Rönnlund som ny ordförande ser Kundo fram emot att ta sig an nästa marknad.

– Vi har lärt oss mycket av vår etablering i Norge och ser fram emot att använda de lärdomarna då vi expanderar till nästa marknad. Det i kombination med all den erfarenhet som Fredrik har av internationell expansion gör att vi ser väldigt positivt på vår fortsatta geografiska tillväxt, säger Kundos vd Rasmus Kjellman.

Tidigare ordföranden Johan Crona fortsätter bidra till Kundos utveckling

Kundos tidigare styrelseordförande Johan Crona lämnar över stafettpinnen till Fredrik Rönnlund. Johan fortsätter i styrelsen och är även framåt drivande i Kundos bolagsutveckling.

– Jag och Johan Crona har ett fantastiskt samarbete och jag är lyckligt lottad som har haft en så bra läromästare för att snabbt komma in i B2B SaaS som bransch och affärsmodell. Jag ser mycket fram emot mitt och Johans fortsatta samarbete i Kundos styrelse, säger Rasmus Kjellman.

Med en förstärkt styrelse och ett starkt avslut på 2020 lägger Kundo nu i högsta växeln för att göra 2021 till ett fantastiskt år!